A győzelem íze: Hosszú sikertelen időszak után nyertek futamot Hadikék

Egerben és Miskolcon is győztek az év elején, azóta nem jött ki nekik a lépés – a Mecsekben azonban jól taktikáztak, nem hibáztak és remek teljesítményt nyújtva behúzták idei harmadik sikerüket is.

A gyengébben sikerült magyar bajnoki futamok után a Porec Rali megnyerésével hangolt a Mecsek Ralira Hadik András, aki erre a hétvégére új navigátort is kapott Deák Attila személyében. Az együttműködés sikeresnek bizonyult, hiszen kulcsfontosságú futamgyőzelmet zsebeltek be, bár az első napon azért akadt egy kis izgalom.

„Szombaton az utolsó előtti gyorsaságin volt egy kis problémánk, elment az elektromos kormányszervo az autóból. Ez néha nagyobb ütésnél letilt, ilyenkor pedig áramtalanítani kell, utána visszajön. Ez természetesen időveszteséggel járt, ott visszacsúsztunk a második helyre, de az utolsó szakaszon ismét átvettük a vezetést, ami azért volt fontos, mert így a maximális napi pontot szereztük meg” – mesélte Hadik András.

Vasárnap a hosszú orfűi körgyorsasági volt a siker kulcsa, ezt pedig Hadikék remekül oldották meg. „Érdekes pálya, mert könnyűnek tűnik, hiszen régóta megyünk rajta, mindenki ismeri, de nagyon hosszú és bizony a gumikra oda kell figyelni, mert nem bírják végig. Évekkel ezelőtt én is sokat hibáztam itt, de már tavaly is meg tudtam oldani és most is jól sikerült – az elején nem lehet túl gyorsan menni, mert elfogynak az abroncsok. Úgy gondolom, hogy jól taktikáztunk, nem mentünk mindenhol életre-halálra, de volt, ahol nagyon gyorsan autóztunk” – magyarázta a pilóta, aki az itt nyújtott teljesítményével be is biztosította a győzelmét.

Ezen az sem változtatott, hogy etapon elnéztek egy kereszteződést, majd megfordultak, amiért tíz másodperc büntetést kaptak – ezért fellebbeznek, hiszen nem álltak meg, egyszerűen csak hibáztak, de végleges ítélet majd csak később várható az ügyben. Így néhány pont választja el őket Vincze Ferenctől és Turán Frigyestől, az abszolút bajnoki cím Nyíregyházán dől el.

„Miskolciak vagyunk, ismerem a zempléni pályákat, szeretem is őket. Megpróbálunk jól felkészülni és reméljük, hogy jó verseny lesz. Aki ott nyer, az lesz a bajnok, meglátjuk, hogy mi történik.”

Related posts